Isamaaliidu peasekretär Andres Ammas ütles ETAle, et erakonna juhatus arutas täna poliitilist olukorda Tallinnas ning ei toeta mitte mingil juhul Keskerakonna algatust avaldada Mõisale umbusaldust.

“Juhatus tunnistab Mõisa vigu avalikkusega suhtlemisel, aga ei nõua tema tagasiastumist, kuna ei ole selge, kuidas Mõisa tagasiastumise puhul vältida Tallinnas Edgar Savisaare võimuletulekut,” ütles Ammas. “Samuti tahaks Isamaaliidu juhatus lähemat selgust, kas kõik Mõisale viimasel ajal omistatud teod ja arvamusavaldused vastavad tõele, sest on selgunud, et mitmed süüdistused pole leidnud hiljem kinnitust.”

Mõis kinnitas esmaspäeval, et tal on erakonnakaaslaste toetus töö jätkamiseks. “Ka koalitsioonipartnerid on kinnitanud, et jätkame täpselt sellises koosseisu,” ütles Mõis ajakirjanikele. Linnapea sõnul pole Isamaaliidus mingeid märke tema võimalikust väljavahetamisest.

Mõis ütles, et on praeguses kriitilises situatsioonis nõus lahkuma linnapea ametikohalt ainult siis, kui praegune Tallinna võimukoalitsioon jääb püsima. “Ka siis kaaluksin lahkumist väga tõsiselt,” ütles Mõis, kommenteerides oma võimalikku lahkumist kuu-paari pärast.

Linnapea sõnul on ta suhteliselt üksinda seni suutnud vene poliitikutega koostööd teha ja Tallinna koalitsiooni ühtsena hoida. Mõis kinnitas, et ei ole kordagi kaalunud linnapea kohalt tagasiastumist.

Isamaaliidu parlamendifraktsiooni aseesimees Sirje Endre ütles aga eelmisel nädalal, et kui Mõis on tark inimene ning hoolib linnast ja Isamaaliidust, oleks tal praegu kõige targem tagasi astuda ja järele mõelda, mis siis õieti toimus.