Isamaaliidu peasekretär Andres Ammas ütles, et erakond valis endale väga tugeva ja teovõimelise juhatuse.

“Juhatuse iga liige julgeb välja öelda oma arvamuse ka siis, kui see läheb üldise arvamusega lahku. Arvan, et juhatus on just see koht, kus erimeelsused tuleb selgeks vaielda. Isiklikult on mul Mõisa saamise üle juhatusse ainult hea meel,” kinnitas Ammas Eesti Päevalehele.

Teiste hulgas kandideerisid partei uude juhatusse, kuid jäid sellest välja Kadri Jäätma, abilinnapea Liisa Pakosta, Sirje Kiin, riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Tiit Sinissaar, Ingvar Pärnamäe ja Vardo Rumessen.

Kõige üllatuslikuma väljajääjana nimetasid erakonna liikmed Pakosta nime, kes on ka Isamaaliidu Tallinna piirkonna esimees. Endise juhatuse liikmetest ei kandideerinud uude Tunne Kelam ja Priit Alamäe.

Kuigi suurkogul viibijad avaldasid eravestlustes rahuolematust valitsuse ja Mõisa töö suhtes linnapeana, julges avaliku kriitikaga kõnetoolis välja tulla vaid erakonna liige Ants Erm. “Valijate silmis pole Isamaaliit enam selline meepott, nagu ta oli. Isamaaliidu juhtimises on kriisi märke. Peaminister on teinud vea, jättes tegemata valitsuse remondi,” ütles Erm.

“Ja ka härra Mõis Tallinna linnapeana,” jätkas Erm, “Siiani sai kogu aeg oodatud, millise fopaaga ta jälle välja tuleb. Nüüd shokeeriski ta oma järjekordse ideega Keskerakond koalitsiooni kaasata,” märkis Erm, soovides erakonna esimeheks tagasi valitud peaminister Mart Laarile edu puuduste likvideerimisel.

Mõis kinnitas erakonna ees esinedes, et käis Keskerakonna koalitsiooni kaasamise idee välja kui küsimuse. Mõis ütles ka seda, et ühiskonda tuleb eeskätt juhtida selles suunas, et tekiks rohkem raha, mida omakorda saaks siis kulutada sotsiaalsfääri peale.