EMT ja Elioni kommunikatsiooniüksuse juhi Kaja Sepp ütles Delfi sellekohastele küsimustele vastates, et EMT ei ole võimalike levipiiramiste tegevustega seotud. Sepp lisas aga ka, et rohkem neid teemasid nad ei kommenteeri.

Elisa võrgujuht Andrus Kaarelsoni sõnul ei sea ka Elisa oma klientidele võrgus ühtegi piirangut.

"Elisal on võrgus ka piisavalt mahtu, et tagada kõneteenuse tõrgeteta toimimine oma klientidele, kes tulevad kesklinna Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiiti uudistama," ütles Kaarelson.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt kinnitas Delfile, et side piiramist või katkestamist nõudvaid palveid nad üheltki riigiasutuselt tulnud saanud ei ole.

"Tele2 klientide jaoks ei muutu midagi ning kõik teenused toimivad tavapäraselt," rääkis Saarvelt.

Politsei-ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak kinnitas samuti, et sellist mobiililevi piiramist, mis inimestel helistamist takistaks, visiidi turvameetmete käigus plaanis ei ole.

Põhja prefekt Kristian Jaani ütles hiljuti Delfile, et Obama visiidi ajal 3. septembril võib ka juhtuda, et telefonilevi sarnaneb veidi muude suursündmuste ajal olevale: võib esineda mõningaid tõrkeid, nii nagu näiteks laulupeol, mil ülekoormus kurnab võrgu.