Võrumaa Teataja kirjutas, et haridus- ja teadusminister Toivo Maimets ei pea kooliks ehitatava hoone erastamist võimatuks. “Prognoosi kohaselt on selles koolis 2008. aastal 55 õpilast,” ütles ta.

Praegu õpib Misso keskkoolis 130 õpilast.

Misso uue kooli ehitamine läheb maksma koos ligi 12 miljonit krooni.

Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimees Ülo Tulik ütles ajalehele, et omavalitsusliit pidas juba koolihoone esimest projekti laste vähesuse tõttu liiga suureks.

1995. aastal tellis Misso vallavalitsus kooli juurdeehituse projekti, selle alusel oleks hoone esimesele korrusele tulnud viis klassi ja sanitaarsõlmed, teisele võimla ja sanitaarsõlmed.

Aasta hiljem pakkus Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatus, et koolimajaks võiks ehitada kohaliku rahvamaja, millele oleks kulunud viis miljonit krooni. Teise variandina pakuti siis ka väiksema hoone ehitamist, kuid Misso volikogu ja vallarahvas eelistasid suurt koolihoonet.

Uut koolihoonet on Missos hädasti vaja, paraku pole kooli ehitamisel arvestatud laste arvu ning õppetöö kvaliteediga. “Missos antava hariduse kvaliteeti ei saa Vastseliina omaga võrrelda,” märkis Tulik.

Ühena vähestest Võru maakonna koolidest puudub Misso keskkoolil koolitusluba, mille peab taotlema omavalitsus.

Misso vallavanem Lembit Sikk ütles ajalehele, et teoreetiliselt on kooli hotelliks saamine võimalik. Tema sõnul saab hoone müügi üle otsustada vallavolikogu.

Võru maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Pille Liblik märkis, et riik peab hoonesse paigutatud 4,3 miljonit krooni kätte saama.

Missosse ehitatav koolihoone asub Riia-Pihkva maantee ääres, kus pärast Eesti ja Läti Euroopa Liitu astumist liiklus tõenäoliselt tunduvalt elavneb. Paljude sõitjate jaoks oleks vaikses kohas ja järve ääres asuv hotell ideaalne paik väljapuhkamiseks.