Pelgulinna sünnitusmajal on 1,2 miljonit krooni maksev väikelaste veregaaside analüsaator tänaseni veel lõplikult välja ostmata. “Maksta on veel 200.000 krooni ja selle raha hankimisel nõustusid meile appi tulema Miss Tallinna kandidaadid,” ütles Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi direktor Taivo Virve.

Kuni kuu lõpuni külastavad missitiitlile kandideerivad neiud Tallinna suuremaid ja väiksemaid ettevõtteid ning selgitavad seal sünnitusmaja toetamise vajalikkust. “Loodetavasti ei jää ärimeeste kõrvad tulevaste emade palvele kurdiks,” usub Virve.

Veregaasi analüsaatori kasutamine aitab vähendada vastsündinute suremust ja päästa igal aastal kümneid algavaid elusid, teatas sünnitusmaja ETAle. Veregaaside analüsaatori abil saab umbes 30 sekundi jooksul määrata kõik vere komponendid, gaaside sisaldusprotsendi ja happe-leelis tasakaalu, mis aitavad arstidel panna täpse diagnoosi ning määrata õige ravi.

Aastal 2001 viibis vastsündinute intensiivravi palatis 12 protsenti kõigist majas sündinud lastest. “Sünnitusmajal on puudus paljustki, ent õnneks on seni ikka leidunud häid toetajaid,” ütles Virve.