"On oluline, et tulevikus oleks nõukogu koosseis poliitiliselt senisest laiapõhjalisem. Olen teinud ettepaneku vähendada tulevase MISA nõukogu koosseisu ja määrata sinna ka opositsioonierakondade esindajad," selgitas MISA nõukogu esimees Laine Randjärv plaanitavate muudatuste sisu.

Randjärv lisas, et MISA nõukogu kinnitas oma otsusega 4. detsembril 2012. aastal vastavalt muutunud töösuundadele asutuse uue koosseisu, mille järgi on edaspidi 38 ametikoha asemel 25 kohta.

Alates 1. jaanuarist 2013 muutusid MISA tööülesanded seoses haridusvaldkonna meetmete liikumisega Sihtasutus Innove haldusalasse.

Käesoleval aastal planeerib MISA "Eesti lõimumiskava 2008–2013" raames 30 projektikonkursi läbiviimist.

1998. aastal loodud MISA ülesandeks on Eesti ühiskonna lõimumisprotsesside soodustamine, sisse- ja väljarändega seotud tegevuste koordineerimine ning vastava teabe avaldamine ja ülevaadete koostamine.

Valdkondlike tegevuste elluviimist rahastatakse kultuuriministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi kaudu riigieelarvest, Euroopa sotsiaalfondist ja Euroopa kolmandate riikide kodanike integreerimise fondist.