"Inforing AS projektitaotluses “Tuntud ja tundmatu Eestimaa” ei olnud toodud intervjueeritavate nimekirja, mistõttu ei saanud hindamiskomisjon projekti hinnates lähtuda erakondlikest huvidest," teatas MISA.

“Meie sihtasutuse projektikonkursse ei hinda sihtasutuse töötajad ning juhataja ei ole samuti projektide hindamisse kaasatud. Projekte hindasid meedia valdkonda tundvad inimesed, kelleks olid Triin Vihalemm, Pille Petersoo, Hille Hinsberg, Olga Burmakina ning rahastaja esindajana Jevgeni Žurjari-Ossipov. Kultuuriministeerium on MISA asutajaõiguste teostaja ning seega on ministeeriumi osalemine hindamiskomisjonides tavapärane praktika. Antud projektikonkursi raames oli kultuuriministeerium ka selle rahastaja,“ kommenteeris MISA kodanikuhariduse ja rände üksuse juht Rain Sannik.

Sanniku sõnul oleks hindamiskomisjon intervjueeritavate nimekirja olemasolu korral kindlasti nõudnud toetuse saajalt projekti suurema poliitilise tasakaalustatuse tagamist. „Pikaajaliste projektide puhul ei ole aga täpsete nimekirjade nõudmine tavapärane ega põhjendatud, sest toetusessaaja ei saa tagada konkreetsete inimeste valmisoleku hiljem projektis osaleda,“ lisas Sannik.

Inforing AS projekti „Tuntud ja tundmatu Eestimaa“ raames valmib aasta lõpuks 18 telesaadet, mida näidatakse TV3+ vahendusel. Saated kajastavad laiemalt ühiskonda ja erinevaid ühiskonnategelasi, mitte ainult poliitikuid.