"Situatsioon, mis on tekkinud Inforingiga, on meie praktikas esmakordne ja loomulikult äärmiselt murettekitav," ütles MISA kommunikatsioonijuht Meelika Hirmo Delfile.

Mis puudutab seda, kas Reformierakond peaks MISA filmid kinni maksma, vastas Hirmo, et vastutus projekti sisu eest on toetusesaajal.

"Kui reegleid on rikkunud toetusesaaja, maksab raha tagasi toetusesaaja, mitte toetusesaaja algatusel kaasatud inimesed. Inforing AS otsus oli kaasata just neid konkreetseid inimesi ja kui eksinud on Inforing, vastutavad abikõlbmatute kulude eest nemad," ütles Hirmo.

MISA-st öeldi veel, et taotlejate ja toetusesaajate projekte ei avalikustata seoses projektides sisalduva konfidentsiaalse infoga või ka näiteks ettevõtete omavahelise konkurentsi tõttu.

Konkursi "Ühine meediaväli ja võrdne kohtlemine" raames aidatakse suurendada kolmandate riikide kodanike seas eestimaise meedia tarbimist ja informeeritust Eesti ühiskonnas toimuvast ning tõsta kodanikuaktiivsust.

Samuti on konkursi eesmärk suurendada Eesti kodanike informeeritust EKRKdest ning lõimumistegevustest, sh sallivusest ja võrdsest kohtlemisest.

Konkursil saavad toetust taotleda Eestis registreeritud juriidilised isikud, kelle põhikirjalistes, põhimääruse kohastes või seadusest tulenevate eesmärkide kohastes tegevustes esineb muuhulgas avalike huvidega seotud tegevusi