"See stsenaarium on midagi sellist, mida kapo ega Eesti teenistused ei osanud ka oma koledamates unenägudes näha. Selleks ei oldud valmis," rääkis Delfile kommenteeri andma nõustunud spetsialist(nimi toimetusele teada - toim).

Mis toimub Kohvriga praegu? Allikas usub, et mees istub üksikkongis ning temaga käitutakse viisakalt ja korrektselt. Kui aga teda tullakse teda üle kuulama, viiakse see läbi irvitades ja mõnitades. "Siis on võimalik, et teda loobitakse nö. mööda arestimaju eesmärgiga ajada ta vaimselt segadusse," kirjeldas spetsialist.

"Talle üritatakse kõrvale istuma panna nn. agent, kes peaks temaga sõbrunema ja infot saama. Kohver teab seda kõike, sest kriminaalpolitsei ja kapo teeb sedasama isegi. Vaimselt on tal hetkel keeruline. Ta teab, et Eestis keeb korralik meediapudru, aga ta ei tea ega oska arvata, mislaadne kajastus on. Tema kolleegid üritavad talle kindlasti saata sõnumit, et ole kõva ära murdu vms," lisas allikas.

Delfiga rääkinud spetsialist usub ka, et praeguses situatsioonis mõjutatakse Kohvrit nii vaimselt kui füüsiliselt. "Samas pole Dresseni kaasuse valguses ei ole Vene poolel suurt midagi juurde teada saada. Isikkoosseis ja tehniliste vahendite loetelu, kasutamine ja taktika on nagunii neil teada," ütles allikas.

Reede hommikul kella 9 paiku Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses võtsid FSB töötajad vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult.

Kapo ametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega.

Venemaa eriteenistus FSB teatas aga, et on Pihkva oblastis kinni pidanud kaitsepolitsei töötaja, kes oli relvastatud ja kes tegeles luuretööga, vahendas ITAR-TASS. Kapo andis teada, et mingeid nn "luure iseloomuga materjale" Eesti ametnikul kaasas ei olnud kuna tegemist oli kapo teabehankeoperatsiooniga seoses piiriülese salakaubaveo ja korruptsiooniga.

Reedel kell 23 alanud ja veidi üle tunni kestnud valitsuse julgeolekukomisjoni istungi järel ütles Hanno Pevkur Delfile, et FSB röövitud kaitsepolitsei töötaja juhtumi puhul oli tegemist salakaubajuhtumi lahendamise käigus tekkinud intsidendiga.