Täna õhtul avaldas linnaosa ühismeedias üleskutse, kus pakub välja võimaluse tulla tasuta huvireisile Kuremäe kloostrisse. Nunnade juurde sõidab Tallinnast kauem kui kaks tundi, ning ei ole põhjust uskuda, et bussis inimesed üksteisest kahe meetri kaugusel istuksid, seega tundub säärane reisupakkumine praegusel ajal pisut üllatav.

Lähikontaktiks peetakse praegu teatavasti veerand tundi kestvat istumist vähem kui kahe meetri kaugusel, kui istuda kauem ja lähemal, on nakkuse levitamine tõenäone. Sellele viidates on politsei näiteks pealinna lõbustusasutustes kehtestanud öise alkomüügipiirangu.

Linnaosavalitsus hoiatab ühismeediaülekutses, et küllap saavad 20. septembril toimuva bussireisi kõik 150 kohta kiiresti täis, seega tuleks enda aegsasti registreerida. Matk tuleb kindlasti huvitav, ühe giidina astub näiteks üles tuntud ajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Muus osas eeskujulikul detailirohkest postitusest ei leia viiruseennetuse kohta ühtegi sõna, ei ole juttu ei maskidest, käte desinfitseerimisest ega vajadusest haigena siiski koju jääda. Postitusele on alla kirjutanud linnaosavanem Lauri Laats isiklikult, tema kommentaari avaldame esimesel võimalusel – Delfi tänaõhtused katsed ühendust võtta on jäänud tulemuseta.