Erahaigla hinnatud arstid on tänu Minudoc.ee keskkonnale nüüdsest mugavalt kättesaadavad igale inimesele, sõltumata inimese asukohast. Kaugnõustamist osutavad nii Fertilitase naistearstid, lasteõed kui ka ämmaemandad.

Fertilitas on esimene erahaigla Eestis, kes avas oma patsientidele virtuaalkliiniku võimaluse, tulles sellega vastu paljude patsientide soovile saada teenust mugavalt ka distantsilt, seda olukorras, kus lihtsamate küsimuste puhul ei pea füüsiliselt kohale tulema.

Minudoc.ee keskkonda haldava Sentab Estonia OÜ tegevjuhi Tarmo Pihli sõnul annab niivõrd suure ja olulise erakliiniku, nagu Fertilitas, huvi nende keskkonna vastu kinnitust telemeditsiini vajalikkuse ja rakendatavuse kohta.

“Hea meel on öelda, et saame pakkuda läbi Minudoc.ee keskkonna arsti konsultatsioone ka Eesti suurima erahaigla, Fertilitase, kogenud arstide juurde. Koostöö erahaigla arstidega annab kinnitust, et vajadus vastava teenuse järele on olemas ning isegi naistekliiniku eriarstid näevad selles olulist kasutegurit nii oma töös kui ka suhtluses patsientidega,” räägib koostööst Fertilitasega Pihl.

Fertilitase erahaigla näeb Minudoc.ee platvormiga liitumises eelkõige patsiendi kasusid. “Patsiendi jalavaev väheneb tänu virtuaalkliinikule oluliselt. Samuti muudab see arstiabi kättesaadavamaks ja mugavamaks. Küll aga on see meile kui arstidele omamoodi uus väljakutse.

Anname endale aru, et erialati on virtuaalsete visiitide kasutegur erinev ning videokonsultatsiooni teel ei ole võimalik päris kõiki haigusi ja muresid diagnoosida. Sellegipoolest oleme arvamusel, et konsulteerida saab siiski ka sellistel juhtudel, mis vajavad hilisemat isiklikku läbivaatust.

Seljuhul saame patsienti nõustada tema mure kiireloomulisuse osas ja anda nõu kuidas olukorda leevendada kuni arsti vastuvõtuni,” tutvustab virtuaalkliiniku kasutegureid AS Fertilitas juhataja dr Ivo Saarma.

Naistekliiniku arstide igapäevatöö on seotud paljuski nõustamisega, mida saab edukalt ka läbi videokonsultatsioonide teha. “Esialgu alustame virtuaalkonsultatsioonidega naistearstide, lasteõdede ja ämmaemandatega.

Vastavate eriarstide töö on suures osas nõustamine, mis ei eelda alati läbivaatust. Näiteks suur osa lasteõdede konsultatsioonidest puudutavad imikute hooldust ja ämmaemandate poole pöördutakse tihtipeale rasedusega seotud vaevustega. Enamik neist konsultatsioonidest on võimalik lahendada ka distantsilt ehk ilma haiglasse kohale tulemata,” selgitab Saarma.

Uue teenuse käivitamisel pakub Fertilitas arstide videokonsultatsioone soodsama teenustasuga kui tavapärane arstikabineti visiit. Fertilitase arstide videokonsultatsioonile saab aja broneerida Fertilitase koduleheküljelt broneeringute sektsiooni alt.

Minudoc.ee on uus telemeditsiini platvorm, mis vahendab arstide konsultatsioone läbi videopildi. Tegemist on meditsiinivaldkonna uuendusliku kaugteenusega, mis võimaldab patsiendil distantsilt saada kvalifitseeritud arstilt isikustatud nõu. Alates tänasest on võimalik broneerida Eesti suurima erahaigla, Fertilitase, koduleheküljel arstiaegu ka Minudoc.ee virtuaalvisiitidele.