Esimesena tehti ettepanek kehtestada tegevusloamaks 1800 krooni kuus füüsilisest isikust ettevõtjatele käibega kuni 250 000 krooni aastas ja sellega kaasnevalt vabastada nad kohustusest pidada raamatupidamist. Tegevusloamaksu kehtestamisel on rida eeliseid, näiteks lihtne võimalus igaühel alustada ettevõtlusega, lihtsustatud tulude ja kulude arvestus, oluliselt madalam ja tõhusam halduskoormus riigile kontrolli teostamisel.

Teine ettepanek on kehtestada sotsaalmaksu ülempiir alates brutopalgast 20 000 krooni kuus. Ekspertide hinnangul innustaks see looma juurde kõrge lisaväärtusega töökohti, aitaks tõsta Eesti konkuentsivõimet, meelitada Eestisse uusi ettevõtjaid ja tippspetsialiste, luua juurde hulgaliselt abi- ja teenindavaid töökohti ning parandada Eesti ekspordivõimet. OECD hinnangul on tööjõumaksud riigi majandusele kõige hävitavamalt mõjuv maksuliik maksutulu ühiku kohta.

Kolmas ettepanek on jätkata töötukassa ja sotsiaalministeeriumi poolt väljatöötatud palgatoetuste süsteemi lisarahastamisega kuni aastani 2013. Palgatoetuste meetme abil on käesoleval aastal juba juurde loodud ligi 500 uut töökohta.

“Vaid kiirelt reageeriv, usaldust äratav, lihtne ja isiklikul initsiatiivil põhinev majanduskeskkond võib meid välja tuua majandussurutisest, võimaldades luua uut väärtust ja selle kaudu aidata ka ühiskonna nõrgemaid,” ütles Minu Eesti nõukoja liige Valdo Kalm.

Programmi “Golfi hoovus” õnnestumine vallandab inimestes täiendava loovuse, mille järgselt võime käivitada programmi järgmise taseme „Golfi loovus”.

Eelpoolnimetatud ettepanekud on sündinud töögrupis Tark Eesti ja Minu Eesti ettevõtluse ja uute töökohtade teemalises töötoas, kus kohtuvad 1. mai mõttetalgutel sel teemal arutlenud inimesed.

Tark Eesti koondab ettevõtlikke inimesi, kelle eesmärk on hea seista selle eest, et Eesti muutuks konkurentsivõimeliseks. Minu Eesti on kodanikuliikumine, mille eestvedamisel toimusid 2009 aasta kevadel mõttetalgud rohkem kui 11 800 inimese osavõtul.