“Kuna käesolev kevad on välispoliitiliselt olnud äärmiselt pingeline aeg, ei ole välisministri puhkuseaeg veel paika pandud,” ütles ministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Peaminister Juhan Parts on esialgu oma puhkuse planeerinud ajavahemikku 19. juuli — 8. august, kui midagi tähtsat vahele ei tule. Partsi puhkuseplaanid on esialgu lahtised. Peaministri asendaja selgub enne puhkust.

Minister Atonen plaanib sellel suvel puhata kaks kuni kolm nädalat juuli lõpus ja augusti alguses, puhkuse veedab minister perega Viljandis. Atonen kavatseb puhkuse veeta sportides. Teda asendab tõenäoliselt rahandusminister Taavi Veskimägi.

Veskimägi viibib puhkusel 14. juunist 5. juulini, enamasti veedab ta puhkuse Eestis. Teda asendab majandus- ja kommunikatsiooniminister.

Kultuuriminister Urmas Paet puhkab praeguste plaanide kohaselt augusti alguses Eestis.

Haridus- ja teadusminister Toivo Maimets puhkab ajavahemikus 5.-23. juuli, 11.-14. juulil tuleb tal puhkus mõneks päevaks katkestada, sest ta peab viibima tööasjus Brüsselis. Puhkuse veedab Maimets tõenäoliselt Eestis. Paet ja Maimets asendavad puhkuse ajal teineteist.

Rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo puhkab juulis, tema asendaja selgub enne puhkusele minekut.

Sotsiaalminister Marko Pomerantsil on esialgne plaan puhata 28.juunist 14. juulini. Tõenäoliselt veedab Pomerants oma puhkuse kodus Rakveres, teda asendab justiitsminister Ken-Marti Vaher.

Vaher läheb puhkusele juuli keskel ning naaseb tööle augustis. Teda asendab puhkuse ajal tõenäoliselt siseminister Margus Leivo.

Leivo soovib puhkusele minna juuni lõpus ja tagasi tööle tulla juuli alguses. Puhkuse plaanib ta veeta Eestis oma Põlvamaa kodus.

Regionaalminister Jaan Õunapuu puhkab esialgsete kavade kohaselt 5.-18. juulini ja 2.-13. augustini. Õunapuu kavatseb oma puhkuse veeta enamjaolt Saaremaal Mustjala vallas asuvas suvekodus. Leivo ja Õunapuu asendavad puhkuse ajal teineteist.

Kaitseminister Margus Hanson puhkab 8. juulist kuni 30. juulini Eestis. Tema puhkuse ajal asendab teda ilmselt välisminister Kristiina Ojuland.

Keskkonnaminister Villu Reiljan kavatseb puhata augustis ja veeta puhkuse Eestis koduste seltsis. Teda asendab puhkuse ajal tõenäoliselt põllumajandusminister Ester Tuiksoo.

Tuiksoo on puhkusel 21. juunist 25. juunini ning juuli keskpaigast 8. augustini. Tuiksoo ütles pressiesindaja vahendusel BNS-ile, et paljureisinud inimesena eelistab ta oma puhkuse Eestis veeta. Teda asendab puhkuse ajal keskkonnaminister.