"Esiteks, mis on minu arvates positiivne, on see, et me räägime tegelikult elektrist nüüd kui kaubast. Me räägime tema hinnast, me teadvustame, et me jälgime oma tarbimist," selgitas Parts.

Minister lisas, et tema isiklikult ei ole arvet kätte saanud, aga kuna Parts on elektriga kütja, siis valis ta fikseeritud hinnaga paketi. Parts lisas, et tema jääb ka ilmselt hinnavõidus kaotajaks, kuid ministri arvates on positiivne see, et ta on kindlasti soojade ilmade tõttu vähem tarbinud, kui eelmise aasta jaanuaris.

Parts pani ka inimestele südamele, et arvet kätte saades tuleks ratsionaalselt tasandil tuleks mõelda ja ei hakataks kahtlema oma eelmistes valikutes. "Muutused elektriturul saavad meie elu osaks, sellega tuleb harjuda," lisas Parts.

Kaitseministri Urmas Reinsalu kinnitusel ei ole tema samuti oma elektriarvet kätte saanud, ent minister lisas, et olles samuti elektriga kütja, siis näitude järgi tarbis ta detsembris umbes 3500 ja jaanuaris ligi 3000 kilovatti energiat.

Siseministri Ken-Marti Vaheri ja kultuuriministri Rein Langi väitel ei ole ka nemad oma elektriarveid kätte saanud. Lang lisas, et sarnaselt teiste ministritega kütab ka tema oma elamist elektriga ja seetõttu oli tema arve enne turu avanemist juba kopsakas ning ilmselt tuleb seekord veel kopsakam.

Lang leidis, et elektrihind on ennekõike maailmavaateline küsimus, sest iseenesest asjad peavadki maksma niipalju, kui on ńende turuhind. Kultuuriministri sõnul lõpevad näiteks igasugused riikide vahelesegamised hinnapoliitikasse katastroofiliselt ning seega on sellised valusad, ent õiglased otsused pikas perspektiivis head.