"Ei vasta tõele, et jäetakse ära või et kõik, mis seni tehtud, on vaja ümber teha. Me pole seda küll kabinetis arutanud, aga eile Margus Tsahkna ja Rannar Vassiljeviga arutasime, ja kui nad ütlevad, et pool aastat lisaaega võtta on vaja, et detailidele rohkem tähelepanu pöörata, et oleks 100 protsenti kindel, et aitame neid inimesi, minu isiklik hoiak on, et tuleb see pool aastat anda," ütles peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ütles, et loodab valitsuskabineti toetust koos Rannar Vassiljeviga tehtavale ettepanekule võtta pool aastat juurde, kuna eesmärk on, et tööjõureform saaks sujuvalt rakendatud. "Kõigepealt teenused ja siis tööjõureformi osa," ütles Tsahkna.

"Tegime tööjõuministriga vaheseisu, et vaadata, kuhu oleme jõudnud, et rakendus oleks kvaliteetne, et me ei teeks katseid inimestega," ütles Tsahkna.

"Peame muutma tööjõureformiga seoses päris suures mahus seadusi, minema sügisel nendega riigikokku. Selleks ongi vaja lisaaega."

Tsahkna sõnul võib tekkida olukord, kus vanast süsteemist üle tulles tekib peaagu kuuajane sissetulekuauk pensioni ja toetuste vahel.
"Me peame tagama, et sissetulekud ükski päev ei vähene," sõnas ta.

Teine küsimus puudutab tema sõnul delikaatseid isikuandmed, et nende liikumine oleks tagatud ja et inimesel oleks ülevaade, kes tema andmeid näeb.

Kolmas teema on metoodika, kuidas hakatakse inimeste töövõimekust hindama. Juunikuus saame esimesed vastused selle metoodika testimisel, Metoodika on tema sõnul võti, et tagada edukus.

Neljas teema puudutab infotehnoloogilisi lahendusi, kõik info liigutamised peavad olema väga turvalised, selleks on vaja lisaaega, et tagada, et sotsiaalkindlustusameti infosüsteemid töötaksid, sadu tuhandeid inimesi saavad riigilt erinevaid pensione ja toetusi.

"Veel võimaldab lisaaja võtmine rakendada euroopa rahadest erinevaid vahendeid kohalike omavalitsuste kaudu, mis puudutab omastehoolet, saame vähendada perekondade hoolduskoormust, eesmärgiga, et nad oleksid tööturul aktiivsemad."

Tööjõuminister Rannar Vassiljev lisas, et praeguses tempos minnes tekkida võivad riskid tuleb maandada, et töövõimereformi positiivne eesmärk jõustuks võimalikult hästi ja et rakendamine oleks võimalikult tõrgetevaba ja efekttiivne.