"Eilsel kultuurikomisjoni ja majanduskomisjoni ühisistungil viibis inimene, kes sai täna teada oma positiivse testitulemuse ja nüüd võtab terviseamet ühendust lähikontaktsetega, kes seal istungil viibisid ja kes peavad jääma eneseisolatsiooni," ütles riigikogu kommunikatsioonijuht Epp-Mare Kukemelk Delfile.

Eilsel kultuurikomisjoni ja majanduskomisjoni ühisistungil "Eesti teadus- ja arendustegevuse, innovatsiooni ning ettevõtluse arengukavast 2021–2035 (TAIE)" viibisid haridus- ja teadusminister Jaak Aab, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem, Tartu ülikooli ja tööandjate keskliidu esindajad ning paljud kultuurikomisjoni ja majanduskomisjoni liikmed.

Haridusministeerium teavitas juhtunust terviseametit. Vastavalt terviseameti juhtnööridele jääb minister Aab lähikontaktsena eneseisolatsiooni kümneks päevaks ning teeb esimesel võimalusel koroonatesti. Ministri tervislik seisund on hea.

Kõik selleks nädalaks kavandatud füüsilised kohtumised ministri osavõtul jäävad ära. Kohtumised ja nõupidamised, mida saab korraldada virtuaalselt, toimuvad distantsilt.

Majanduskomisjoni liige Annely Akkermann kinnitas Delfile, et tema jääb eneseisolatsiooni. Samuti jääb eneseisolatsiooni majanduskomisjoni esimees Sven Sester, kellega terviseamet pole veel jõudnud ühendust võtta.

Kõik komisjonide liikmed eilsel istungil ei viibinud. Näiteks ei osalenud istungil kultuurikomisjoni esimees Aadu Must, kes viibis Balti Assamblee Eesti delegatsiooni presidendi kohuseid täites Balti Assamblee ja Põhjamaade Nõukogu presiidiumite aastakohtumisel.

Samuti ei viibinud ühisistungil füüsiliselt kohal majanduskomisjoni asesimees Kristen Michal, kes osales istungil videosilla vahendusel.

Ministritest oli hiljuti eneseisolatsioonis ka valitsusjuht Jüri Ratas. Kuna tema teine koroonatest oli negatiivne, pääses ta möödunud laupäeval eneseisolatsioonist.