"Kriminaalmenetlus käib, uurimist teostatakse. On täiesti selge, et ma ei saa täna kommenteerida uurimise üksikasju," vastas Vaher riigikogu liikme Eldar Efendijevi küsimusele. "See traagiline juhtum on Eestis selles osas esmakordne, et lapseealine on kahetsusväärselt jäänud kadunuks ja leitud hiljem tapetuna."

Ministri sõnul on tänasel hetkel vaadatud üle see võimalik kuriteokoosseis, mille osas uurimine käib. "Me väga loodame, et uurimine jõuab oma tajutava järgmise etapini võrdlemisi kiiresti ehk tuvastatakse kahtlusalune," lausus ta.

Ta tõi võrdluseks kurikamõrvari juhtumi, kus oli mängus väga suur politseiressurss mängus, viidi läbi üle 500 ekspertiisi ja see võttis aega 11 kuud.

"Ma tahan väga loota, et Varvara juhtumi uurimine jõuab tajutava vaheetapini kiiremini, aga mingeid veksleid kahjuks välja ei saa anda," rääkis Vaher riigikogu ees. "Saan teile kinnitada igal juhul seda, et parimad politseijõud on siin mängus, kaasatud on loomulikult ka kõik teised ametkonnad, mis puudutab ekspertiisiasutusi."

Keskkriminaalpolitsei on kaasatud, loomulikult kohalik kriminaalpolitsei ja prokuratuur, loetles minister. "Seega niipea, kui on mingitki võimalikku informatsioonikildu, siis kindlasti prokuratuur selle edastab," lubas Vaher.

Varvara jäi kadunuks 18. märtsil ja leiti tapetuna 23. märtsil.