"See, et üle 5000 kaitseväelase, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku harjutab siin koos riigi kaitsmist, annab selge signaali, et suudame ennast kaitsta ja et riigikaitse on kõigi ühine asi," lausus Reinsalu kaitseministeeriumi teatel

Kaitseminister ütles, et Kevadtorm pole enam ammu ainult Eesti õppus, vaid sellel osalevad ka meie liitlased. "Tänavu osalevad Kevadtormil liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast, mis näitab, et me ei harjuta Eesti kaitsmist üksi, vaid ikka koos liitlastega," sõnas Reinsalu.

Kaitseminister külastas Jägalas Kevadtormi juhtstaapi, kus sai ülevaate õppuse senisest käigust. Seejärel tegi kaitseminister ringkäigu õppuse alal ja tutvus üksuste tegevusega.

"Mul on hea meel, et tänavusel Kevadtormil osalevad esimest korda ründelennukid ja mereväe laevad ning et harjutatakse kolme peamise väeliigi – maaväe, õhuväe, mereväe ja eriüksuste – koostööd," ütles kaitseminister.

Reinsalu lisas, et loodab õppuse alal elavate inimeste mõistvale suhtumisele. "Hästi välja õpetatud kaitseväe üksused on kõigi eesti inimeste huvides. Kohalikud elanikud, kes lubavad kaitseväel oma maal ja naabruskonnas harjutada, aitavad tagada oma pere ja kodu turvalisust," lausus Reinsalu.

9. kuni 25. maini kestev Kevadtormi õppus on lõpueksam ajateenijatest jalaväepataljonile, pärast Kevadtormi lähevad sõdurid reservi. Üheteistkümnes Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügoonil Kuusalu ja Kadrina vallas, aga harjutused puudutavad ka Tapa, Albu, Aegviidu, Anija, Raasiku ja Jõelähtme valda. Üksikuid operatsioone viiakse läbi ka Tallinnas ja Loksal.