Kaitseministeeriumi raamatupidamist juhtides käis Kohvi (29) käest aastate jooksul läbi miljardeid kroone. Mullu oli ministeeriumi eelarve 1,11 miljardit krooni, tänavu on see 1,18 miljardit, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaitsepolitsei (kapo) pressiesindaja Henno Kuurmanni sõnul algatasid nad raamatupidamisbüroos toimunu uurimiseks kriminaalasja riisumise paragrahvi järgi, mis pandi toime omastamise, raiskamise või ametiseisundi kuritarvitamise teel. Kuurmann lisas, et nad ei ole Kohvile süüdistust esitanud.

“Tal olid teatud probleemid,” jäi kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko napisõnaliseks. Pärast kahtluste tekkimist lahkus Kohv kevadel omal soovil ametist, mille järel asus tema tegevust uurima kapo.

Pärast ministeeriumist lahkumist asus Kohv 10. oktoobril tööle raamatupidajana Harju politseiprefektuuri, kust vabastati ametist 23. novembril pärast seda, kui politseiprefektuuri juhtkond sai teada, et tema tegevust eelmisel töökohal uurib kapo.

Kohvi tausta tõttu kontrollis Harju politsei tema tegevust oma raamatupidajana, kuid mingeid kuritarvitusi kinnitamata andmeil ei leidnud.

Kaitseministeeriumi teatel töötas Kohv ministeeriumi raamatupidamises 1990. aastate algusest.