Täna kell 16 kogunenud valitsuskabinet hakkab arutama ministeeriumide esitatud kärpeplaane, kuid sotsiaal- ja haridusminister oma haldusalas kokkulepitud 5,6-protsendise kokkuhoiuga hakkama ei saanud.

Loodetud ülesandest, 3,5 miljardist on suur osa veel puudu, rääkis Padar "Aktuaalsele kaamerale"

Mõned ettepanekud sotsiaalminister Hanno Pevkuril ja haridusminister Tõnis Lukasel Päevalehele teadaolevalt siiski varrukas on.

Pevkuri ettepanek on kaotada matusetoetus, mis on suurusjärgus 25 miljonit krooni. Samuti paneb Pevkur ette vähendada 300-krooniseid lastetoetusi.

Samal ajal ei lähe Reformierakonna minister erakonna „püha lehma“ ehk emapalga kallale, mille maksimumlagi kuus on 30 000 krooni.

Lukase ettepanek on väidetavalt aga koolilõunate lõpetamine, millega säästetaks 70 miljonit krooni. Tõnis Lukas ise ütles Päevaleht Online´ile, et nii see päris kindlasti ei ole. "Rahandusministeeriumi esitatud võimalike kärbete loetelu, seal oli igasuguseid asju ja koolilõuna toetamise jätkamine 30 protsendi ulatuses oli üks neist, aga haridusministeerium seda ei toeta," selgitas Lukas.

Haridusministri sõnul tähendas ettepanek seda, et koolilõuna toetust oleks makstud vaid nõrgemal järjel olevatele lastele, kuid see ei ole kindlasti hetkel kokkuhoiukoht.

Väidetavalt jääb Pevkuril kärpimata suurusjärgus 700 miljonit krooni, Lukasel on see summa 100 miljoni krooni ringis.