Töölepinguseadus on üks neist kolmest sotsiaalseadusest, mille puudumist eelmisel nädalal avaldatud Euroopa Komisjoni raport Eestile teravalt ette heitis, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Eelnõu sisaldab vastuolusid ning õiguslikke probleeme. Samuti on osaliselt problemaatiline eelnõu ühilduvus kehtiva õigusega,” kirjutas justiitsministeeriumi kantsler Priidu Pärna eelmisel nädalal sotsiaalministeeriumile. “Nii eelnõus kui ka seletuskirjas sisaldub õigekirjavigu ja seletuskirjas viidatakse normidele, mida eelnõus tegelikult ei eksisteeri.”

Pärna kinnitusel nõustub ministeerium eelnõu kooskõlastama vaid juhul, kui arvesse võetakse tema märkusi. Justiitsministeerium on eelnõu puudusi lahanud tervelt kuuel leheküljel, leides vigu 25 paragrahvist.

“Oleme osa justiitsministeeriumi märkusi arvestanud, osa me ei arvesta, sest paljudes asjades on juba sotsiaalpartnerid kokku leppinud,” lausus sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo.

Tappo hinnangul peaks eelnõu kevadeks seaduseks saama.

Peaasjalikult sotsiaalministeeriumi ja justiitsministeeriumi vaheliste vastuolude tõttu jäi euroliidu direktiividest lähtuv ja paindlikumaid töösuhteid lubav uus töölepinguseadus vastu võtmata nii kolmikliidu kui ka kaksikliidu ajal.