“Arengukava koostamisel on väga oluline teada ja arvestada võimalikult paljude harrastuskalastajate soove, arvamusi ning ettepanekuid,” ütles keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome pressiesindaja vahendusel.

“Selleks korraldame elektroonilise küsitluse, mida peaks olema võimalik täita kõigil, kes saavad kasutada arvutit ja omavad ligipääsu internetile,” lisas Soome.

Küsitluslehele pääseb nii keskkonnaministeeriumi kui ka kalale.ee kodulehe kaudu.

Näiteks soovib keskkonnaministeerium teada, kus ja millist kala harrastuskalastajad püüavad, mis vajab harrastuskalapüügi korralduses muutmist, missuguse tasu eest ja missuguste vahenditega võiksid harrastajad püüda jne.

“Viimati korraldas ministeerium kalastajate seas küsitluse kalavarude majandamisõiguse rentimise teemal ja vastajaid oli palju,” meenutas Soome. “Saime teada kalastajate arvamuse kalavarude majandamisõiguse rendile andmise kohta ja sellest abi. Loodame ka seekord kalastajate aktiivset osavõttu.”

Küsimustele saab vastata kuni 6. aprillini 2008.

Harrastuskalapüügi arengukava peaks keskkonnaministeeriumi eestvõttel valmima juba selle aasta lõpuks. Kava koostamisel osalevad riiklik looduskaitsekeskuse, maakonndade keskkonnateenistuste, harrastuskalastusklubide, Keskkonnainspektsiooni, põllumajandusministeeriumi ja kalavarusid uurivate teadusasutuste esindajad.