"Karin Hallas-Murulal oli tähtajaline tööleping, mis selle aastaga lõppeb, seepärast korraldati ka korraline konkurss uue juhi leidmiseks. Komisjon, kuhu kuulusid ka arhitektide liidu, kunstiakadeemia ja muuseumide esindajad, valis kolme tugeva kandidaadi vahel, ühehäälselt tunnistati parimaks Leele Välja kandidatuur," ütles Sukles Delfile.

Sukles selgitas, et kuna Karin Hallas-Murula on juhtinud arhitektuurimuuseumi pikka aega, pidas ministeerium oluliseks ja viisakaks teavitada teda konkursi tulemustest isiklikult ja mitte saata lihtsalt paarirealist kirja.

"Otsuse vaidlustamise võimalus oli Hallas-Murulal ka pärast kohtumist, aga seda ta ei kasutanud."

Arhitektuurimuuseumi endise juhi Karin Hallas-Murula sõnul pole tema asemele valitud Leele Välja pädev inimene muuseumi juhtima ning ta otsib juristidelt abi, et kultuuriminister Laine Jänes kontrolliks konkursi sea­duslikkust ja põhjendatust.

Kui leiab kinnitust Hallas-Murula õiguste rikkumine, tuleb korraldada uus direktori konkurss, vastasel juhul ähvardab Hallas-Murula ministrit kohtuteega.

Hallas–Murula pöördus advokaadibüroo Jaak Oja poole, et selgitada välja, kas tema õigusi on rikutud kultuuri­ministeeriumi poolt läbiviidud avalikul konkursil ­muuseumidirek­­tori ametikoha täitmiseks.