Välisministeerium ei soovita ka reisida Venemaa rahututesse piirkondadesse Tšetšeenimaale, Ingušeetiasse ja Dagestani. Ettevaatlikkusele manitseb ministeerium reisimisel Kabardi-Balkaarias, Adõgees ja Põhja-Osseetias, kirjutab BNS.

Lõuna-Venemaal Volgogradis hukkus täna järjekordses pommirünnakus kümme ja sai vigastada paarkümmend inimest, kui enesetaputerrorist õhkis end rahvast täis trollibussis. Tegemist oli teise ohvriterohke plahvatusega Volgogradis vähem kui ööpäeva jooksul.

Pühapäeva ennelõunal linna pearaudteejaamas korraldatud enesetapurünnakus hukkus vähemalt 17 ja sai vigastada 45 inimest.

Plahvatused viitavad Venemaa julgeolekuriskidele vähem kui kuus nädalat enne 7. veebruaril algavaid Sotši taliolümpiamänge. Musta mere äärne Sotši asub Volgogradist 690 kilomeetrit edelas ning jääb rahutu Põhja-Kaukaasia vahetusse lähedusse.

Tšetšeeni sissiliider Doku Umarov esines juulis videoüleskutsega rünnata mitmesuguseid sihtmärke, nende hulgas Sotši olümpiaga seotud rajatisi.

Vene siseministeerium andis pühapäeval korralduse tugevdada üle riigi transpordisõlmedes patrulle.

Nõukogude ajal pikalt Stalingradi nime all tuntud Volgogradis toimus oktoobris veel üks terrorirünnak, kui Kaukaasia islamistidega seotud naisterrorist lasi ennast õhku reisijaid täis linnaliinibussis ja tappis kuus inimest.