ERSO direktor vastutab orkestri kui riigi etendusasutuse töö igapäevase ja strateegilise juhtimise eest, pidades silmas ERSO-le pandud kunstilisi ning majanduslikke eesmärke. Olulisemaks ülesandeks on ERSO loomingulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatud tegevuste elluviimine.

Kandideerimise eelduseks on riiklikult tunnustatud kõrgharidus, eelnev juhtumiskogemus, Eesti kultuuri- ja majanduselu hea tundmine, kahe võõrkeele oskus (soovitavalt inglise ja vene keel), hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning hea algatus- ja analüüsivõime.

Ametikohale kandideerijal tuleb ministeeriumile esitada kirjalik avaldus, elulookirjeldus, haridust tõendava dokumendi koopia ning kirjalik visioon-tegevuskava ERSO arengust aastatel 2011-2015.

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas rahalistesse raskustesse sattunud Eesti riikliku sümfooniaorkestri (ERSO) direktori Andres Siitani möödunud aasta 15. novembril ning määras ERSO direktori kohusetäitjaks Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktori Anneli Undi, kes täidab neid kohuseid kuni asutuse uue juhi määramiseni. Samaaegselt jätkab Unt ka kammerkoori direktori ametikohal.