“Keemiadoktor Mihkel Pärnojal on kindlasti võimalus avalikul konkursil osaleda nagu ka kõigil teistel soovijatel,” ütles minister Toivo Maimets.

Haridus- ja teadusministeerium edastas esmaspäeva õhtul pressiteate, milles ütles, et korraldab teaduse ja kõrghariduse osakonna juhataja leidmiseks avaliku konkursi. Erinevalt varem haridus- ja teadusministeeriumi poolt teatatust ei ole teaduse ja kõrghariduse osakonna juhataja tööle asunud, kinnitas ministeeriumi pressitalitus.

Ministeeriumi pressiesindaja kinnitas veel esmaspäeva pärastlõunal, et Pärnoja asus sellele kohale tööle. Pressiesindaja sõnul ei andnud avalik konkurss soovitud tulemusi ja nõuded vastavale ametikohale piirasid võimalike sobivate kandidaatide ringi Eestis.

“Seetõttu alustati sihtotsinguga, mille käigus vesteldi rohkem kui kümne kandidaadiga. Erialase kompetentsi seisukohalt osutus sobivaimaks Mihkel Pärnoja,” põhjendas pressiesindaja endise majandusministri töölevõtmist.

Pärnoja oli majandusminister 1999. aastal ametisse saanud Mart Laari valitsuses ning astus 2001. aasta sügisel tagasi pärast mitut temaga seostatud skandaali.

Teaduse ja kõrghariduse osakonna juhataja ülesandeks on juhtida kõrghariduse akrediteerimise planeerimist ja arendamist, välisriikide diplomite ja akadeemiliste kraadide vastastikuse tunnustamise koordineerimist, kõrghariduspoliitika, sealhulgas riikliku koolitustellimuse planeerimist, samuti teadus- ja arendusasutuste hindamise ning rahvusvahelistes teadus- ja arendustegevuse alastes programmides osalemise korraldamist.