"Loodusmuuseumi direktor valiti välja avaliku konkursi käigus. See on valitsuse üldine põhimõte, et kõik tähtajalised ametikohad täidetakse konkursiga. Nii nagu oli avalik konkurss, oli avalik ka konkursikomisjoni koosseis, kuhu kuulusid nii looduskaitse- kui ka keskkonnahariduse spetsialistid. Enne konkursi lõppu ei esitatud komisjoni koosseisu kohta ühtegi pretensiooni," teatas Annus oma kommentaaris tänasele Loodusmuuseumi töötajate protestikirjale.

Konkurss viidi läbi keskkonnaministri 25.06.2006 käskkirjaga kinnitatud korra kohaselt.

"Sama korra alusel valiti Loodusmuuseumi direktor ka viis aastat tagasi. Kui viis aastat tagasi määrati konkurssi läbi viima ministeeriumi konkursi- ja atesteerimiskomisjon, siis seekord moodustati vastav erikomisjon, kuhu kuulusid ka eluslooduse valdkonda juhtiv asekantsler ja ministeeriumi keskkonnahariduse büroo juhataja."

Kandidaate oli Annuse sõnul palju. "Suur osa neist väljastpoolt praeguste keskkonnaametnike ringi, mida pean väga positiivseks."

"Heidi Vilu oli kandidaatidest kõige kaasaegsema ja külalistekesksema lähenemisega ja just seda loodusmuuseum praeguses faasis vajab. Heidi Vilul on keskkonnatehnoloogiaalane haridus Tartu Ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonnast, tal on mitmeaastane juhikogemus ning ka varasem kokkupuude muuseumitööga – oma viimasel töökohal haldas ta ka Eesti Kindlustuse muuseumi tööd. Leian, et see oskuste ja kogemuste kombinatsioon on loodusmuuseumis alustades heaks baasiks,"