"Viimaste aastate ainus kiire lahenduseta jäänud põgenemine leidis aset 2008. aastal, kui vangla meditsiiniautost põgenes Alex Puškin, keda toimetati Tallinna vanglast Maardus asuvasse vanglate haiglasse. Vahistatul õnnestus sõidukist põgeneda Vana-Narva maantee raudteeülesõidu kohal. Puškinit pole siiani tabatud," märkis justiitsministeeriumi pressiesindaja Delfile.

"Koos Puškiniga on alates 1993. aastast vanglast põgenenud või karistuse kandmisest kõrvalehoiduvaid vange, kes on siiani leidmata, kokku seitse (kolm inimest 1993. aastal, üks 1996. aastal, üks 2001. aastal ja üks 2004. aastal). Tartu ja Viru vangla territooriumilt ei ole kellelgi siiani põgeneda õnnestunud," märkis ta.

Pressiesindaja kinnitusel esineb n-ö klassikalisi vanglast põgenemise juhtumeid, kus vang põgeneb tõepoolest vangla territooriumilt, väga harva. "Üldjuhul põgenetakse või üritatakse põgeneda väljaspool vanglat, näiteks kas haiglast või konvoeerimise ajal. Samuti on esinenud juhtumeid, kus vang ei pöördu õigeaegselt tagasi lühiajaliselt väljasõidult, mida talle võimaldatakse näiteks lähisugulase matusele minekuks või muu erakorralise perekondliku sündmuse korral," selgitas Kõmmus.