Tallinna transpordiameti arenguosakonna projektijuht Tiit Laiksoo ütles BNS-ile, et hanke tühistamise avalduse esitas rahandusministeeriumi riigihangete järelevalve talitusele Webmedia, kelle hinnangul ei olnud hankedokumendid piisavalt hästi koostatud, vahendab BNS.

Webmedia vaidlustas hanke riigihangete vaidluskomisjonis ja ka kohtus, kuid jäi kahes esimeses kohtuastmes kaotajaks. Riigikohus ettevõtte kassatsiooni menetlusse ei võtnud.

Laiksoo sõnul on linn valimis sõlmima lepingut mitmete vaidluste järel võitjaks kuulutatud konsortsiumiga, mille juht on AS Ühendatud Piletid. Seni, kuni kestab järelevalvemenetlus, pole lepingut võimalik sõlmida.

Ta avaldas lootust, et menetluse lõppedes saab linn sõlmida Ühendatud Piletitega lepingu ning elektrooniline piletisüsteem rakendub hiljemalt tuleva aasta sügisel.

AS Ühendatud Piletid opereerib ka praegu Tallinna linnas toimivat ID-piletite süsteemi. Hankelepingu sõlmimisel peab ettevõte varustama kõik ühissõidukid piletimüügi seadmega, validaatorite ja printeriga. Samuti peab ettevõte tagama neljaks aastaks süsteemi halduse ja hoolduse.

Ühendatud Piletid pakkumise suurus oli 4,6 miljonit eurot.