Detailplaneeringu järgi kavandatakse rajada Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale kolm tehissaart. Planeeritavad tehissaared ühendatakse maismaaga tammiga ning lisaks on kavandatud rajada jahisadam. Idee järgi ehitataks Paljassaare lahte kaks kultuurisaart ja üks kasiinosaar, kuhu koondataks erinevad kasiinod ja muud meelelahutusasutused.

Planeering sai Tallinna linnavalitsuses kooskõlastatud 4. novembril 2009 ning kiideti heaks Tallinna Keskkonnaametis 4. mail 2010. Pärast seda takerdus projekt aga keskkonnaministeeriumi taha.

Toona reformierakondlase Keit Pentus-Rosimannuse juhitud keskkonnaministeerium leidis projekti kallal aastaid erinevaid vigu. Sults süüdistas Pentus-Rosimannust saarte ehitamiste takistamises poliitilistel põhjustel. Praeguse keskkonnaministri, IRLi liikme Marko Pomerantsi käe all sai detailplaneering kooskõlastatud.

Projekti läbiviijaks on erakapitalil põhinev firma SA Paljassaare Kultuurilaiud. Turu-uuringud tegi Saksa firma PP International nig nõustajaks on Dubai tehissaarte rajamisel osalenud tehnilise toetuse ettevõte AECOM.

Märt Sultsi ambitsioonikas tehissaarte projekt algas juba seitse aastat tagasi, kui mees otsustas luua projekti "Paljassaare Kultuurilaiud", mis koondaks Tallinna kasiinod ühte kohta ning tooks linnale kõvasti maksutulu. Kommertssaarele on planeeritud sellised asutused nagu restoranid, baarid, kasiinod, ööklubid, rendikorterid, piljard, keegel, võitlussport ja konverentsiruumid.

Teine, poolavalik saar oleks kultuuriotstarbeline ning sisaldaks endas ühiskondlikku hoonet koos tribüüni, näitusesaalide, fuajee, äriruumide, kohviku ja katuseterrassiga.

Kolmas saar oleks täiesti avalik ruum, kus oleks kergliiklus, jooksurajad, rand, suusarajad ning ajutisemat laadi ettevõtmised nagu laadad, jaanipäev,vastlapäev jne.

Saartele saaks jalgsi ja rattaga üle sildade, autoga läbi tunneli ning paadiga mööda merd läbi jahisadama

Järgmine samm tehissaarte realiseerimisel on ehitusloa ning vee erikasutusloa saamine.