Portaali eestvedaja on endine "Narodnoje radio" saatejuht Jelena Tšerõševa. Tema on ka ainus, kelle nimi on portaali tegijate seas varem läbi käinud.

Sputnikule on aga tekkinud ka vähemalt üks kaastöötaja, kes oma kaastööd ei varja. Varem Eesti venekeelses ajakirjanduses mõne artikli avaldanud Angelina Mandrõka on oma Facebooki lehele tööandjaks märkinud Sputniku. 17. veebruaril käis ta Rahva Raamatus Mart Laari raamatu "Sügissõda II. Käsi mõõgaga" esitlusel ja küsitles seal ka Laari.

"Peale seda, kui olin end esitlenud, läksid tal silmad suureks, aga küsimustele ta vastas," kirjutas Mandrõka Instagramis temast ja Laarist tehtud foto juures.

Kui talt küsiti, millest taoline reaktsioon, vastas Mandrõka: "Mina töötan Venemaa heaks, aga tema on venelaste vastu."

Angelina Mandrõka Mart Laariga

Sputniku artiklid on kirjutatud korralikus eesti keeles, mistõttu tõenäoliselt on nende kirjutaja või tõlkija käinud eestikeelses koolis. Tšerõševa elas suurema osa oma elust Venemaal ja kolis Eestisse alles mõne aasta eest. Mandrõka on õppinud Tallinna venekeelsetes koolides. Tõenäoliselt ei oska kumbki neist piisavalt hästi eesti keeles kirjutada, et olla Sputniku tekstide autor. Kes on need lood kirjutanud või tõlkinud, me veel ei tea.