Milremi arendatud mehitamata sõiduk THeMIS (Tracked Hybrid Modulars Infantry System) suudab transportida vähemalt 750 kilogrammist koormat. Selline kandevõime muudab sõiduki ideaalseks vahendiks jalgsi patrullil viibivate sõdurite seljakottide, veevaru, laskemoona ja muu varustuse transpordiks.

Vähenev koormus võimaldab sõduritel keskenduda 100-protsendiliselt oma missioonile ning parem manöövervõimekus suurendab nende julgeolekut. THeMIS liigub kiirusel kuni 24 km/h, mis on piisav, et järgneda jalgsi liikuvatele sõduritele ning vajadusel teha kiiremaid manöövreid.

„Täna demonstreeritud transpordilahenduse vastu on mitme riigi kaitsejõudude poolt üles näidatud suurt huvi. Logistilise ülesande täitmine on esimene ja kõige lihtsam rakendus selliste mehitamata sõidukite lahinguväljale toomisel,“ sõnas Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.“ “Järgmisteks sammudeks on erinevate täiendavate rakenduste lisamine – relvasüsteemid, radarid, sensorsüsteemid. Ka selliste lahenduste vastu on huvi olnud väga kõrge,“ lisas ta.

THeMIS on maailma esimene hübriidajamiga modulaarne mehitamata roomiksõiduk. THeMIS koosneb kahest identsest roomikumoodulist, kuhu on paigutatud kogu elektroonika ja mehaanika, mis sõiduki liikuma panevad.

Kahe mooduli vahel on tühi platvorm, mida saab lisaks varustuse transportimisele kasutada ka relvasüsteemide, improviseeritud lõhkekehade tuvastamist (C-IED) võimaldavate seadmete või muude süsteemide kandmiseks. THeMIS’t on võimalik kasutada nii kaugjuhitava kui autonoomse sõidukina.

Milrem teeb tootearenduses koostööd erinevate suurte relvatööstustega maailmas – Raytheon, QinetiQ, ST Kinetics.