Milremi arendatud mehitamata roomiksõiduk ehk UGV on mõeldud kasutamiseks keskkondades, kuhu inimese saatmine on ohtlik, näiteks sõja- ja kriisikolletes, ohtlikes töökeskkondades või kohtades, kuhu inimesel on raske pääseda, teatas Milrem.

Võrreldes turul olemasolevate mehitamata lahendustega on MIlremi Type 1 UGV kõik vajalikud komponendid peidetud roomikute sisse, jättes keskplatvormi vabaks erinevate pealisehituste jaoks.

750kg kaaluva roomiku 500 kilogrammine kandevõime võimaldab UGV kasutamist relvaplatvormina, jälgimisseadmete alusplatvormina, haavatute transportplatvormiga ning paljude muude pealisehitustega. Kuna sõiduki surve maapinnale on tänu roomikutele sama, mis suusatajal, jõuab see oma sihtmärgini igal pinnasel, olgu selleks lumi, liiv või raba.

„Seni on eelkõige levinud mehitamata maismaalahenduste arendused, mis täidavad üksikuid kitsaid ülesandeid, nagu pommirobotid. Milrem on välja töötanud tooteperekonna platvormi, mis pakub pataljoni tasemel terviklikku uut võimekust,“ selgitas Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi. “Mehitamata maismaasõidukid on järgmise 5-10 aasta jooksul sõjalise võimekuse moderniseerimise järgmiseks etapiks kogu maailmas,” lisas ta.

UGV arendus on toimunud koostöös Kaitseministeeriumi ja Eesti Kaitseväega. Milrem teeb koostööd ka mitmete Eesti, Läti ja Leedu ülikoolidega, teiste seas Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ning Leedu Füüsikateaduste ja Tehnoloogia Keskusega.