IRLi suvepäevad toimuvad sellel aastal mõttetalgutena 24. augustil Tallinna lauluväljaku klaassaalis.

Erakonna kõneisik Kaido Kukk rääkis Delfile, et sarnaselt rahvakoguga, arutleva demokraatia meetodil, vaagib IRL Eesti elu kõige olulisemaid küsimusi ja lahendusi neile. Selle pinnalt valmib IRL-i riigikogu valimiste programm, lisas Kukk. Osalustasu üritusel ei ole.

Reformierakonna suvepäevad toimuvad tänavu 16. ja 17. augustil Sammuli puhkekülas Viljandimaal, kus musitseerib ansambel 2 Quick Start, aga ei puudu ka päeva üllatusesineja.

Erakonna pressiesindaja Silver Pukk loetles suvepäevade tegevusi - poliitikatund, tennise- ja võrkpalliturniir, playbox-võistlus, lasteala, pannkoogikohvik, käsitöökoda, erinevad mängud.

Reformikate suvepäevade stiilikood on tänavu vuntsid ja parukad.

Sotsid on oma suvepäevad juba ära pidanud. Need toimusid 12. ja 13. juulil Voore Külalistemajas Jõgevamaal.

Sotsiaaldemokraatide kõneisiku Raigo Jahu sõnul toimusid arutelud neljal teemal: Euroopa Parlamendi tegevus ning Euroopa Liidu tulevik; valimisea langetamine 16. eluaastani; eestlus ja eesti keel; sotsiaalpoliitika.

"Lisaks aruteludele toimusid piirkondadevahelised spordivõistlused ja taidluskavade ettekanded," meenutas Jahu. "Samuti toimusid traditsiooniline jalgpallimäng Eestimaa vs Liiwimaa ning korvpallimäng Riigikogu vs Rahvakogu."

Jahu ei osanud öelda suvepäevade lõplikku maksumust, sest täpsed summad ei ole veel kokku arvestatud, kuid eelarves oli planeeritud, et ligi poole sellest summast laekub osavõtutasudest, mis jäi kuue kuni 25 euro vahemikku.