"National Geographic on avatud kõigile põnevatele teemapüstitustele ja ka fotodele, seda nii rahvusvahelisel kui kohalikul tasandil. Ehkki teemade selektsioon ning fotode avaldamise sõel ajakirja rahvusvahelisse numbrisse pääsemiseks on väga tihe, on see täiesti võimalik," lausus ajakirja peatoimetaja Erkki Peetsalu Delfile. "Lugejatel ja ka fotograafidel on võimalus saata oma pilte avaldamiseks rubriigis "Your Shot" ("Sinu võte"), mille puhul langetavad avaldamise otsuse nii toimetajad kui ka lugejad veebihääletusel. Selles rubriigis on varem juba ilmunud ka eesti fotograafide pilte."

Peetsalu lisas, et eestikeelse ajakirja väljaandmisel lähtume lugejate tagasisidest, et nad soovivad saada mitte kohalikku loodusajakirja, vaid National Geographicu originaali oma emakeeles.

"Samas oleme mitmel korral avaldanud Eestiga seotud kirjutisi ajakirjanik Priit Vesilinnu sulest, nii NG arhiivist pärit kui ka spetsiaalselt eestikeelse numbri jaoks loodud materjale," lausus Peetsalu. Tõsi, Vesilinnu uued lood on olnud meenutused vanade lugude sünnist.

"Toimetus ei ole teinud pikaajalist plaani, et igas kuus või kvartalis peaks mõni Eesti lugu ilmuma. Pigem jäägu iga niisugune materjal lugejatele üllatuseks. Juuninumbris toome lugejani hea teemaloo, mis sündinud Eestis, kuid sellest on hetkel veel pisut vara rääkida," lubas Peetsalu.