Keskerakonna esimees Edgar Savisaar küsis eelmisel laupäeval Keskerakonna kongressil, et SDEl on aeg teha valik - kas minna edasi IRLI ja Reformierakonna, või siiski Keskerakonnaga. Eelkõige pidas Savisaar silmas hoogustuvat võimuvõitlust Tallinnas.

"Meie eesmärgiks eelolevatel valimistel Tallinnas on ühe erakonna ainuvõimu lõpetamine, mis meie hinnangul on vältimatuks eelduseks avatud ja korruptsioonivabale linnajuhtimisele," ütles Mikser Delfile.

"Me soovime valimiste järel moodustada sellise koalitsiooni, mis esindab olulist osa kõigi linnaosade valijaist, samuti enamust nii eesti kui ka vene emakeelega tallinlastest. Neist põhimõtetest kavatseme lähtuda koalitsioonipartnerite valikul ja koalitsiooniläbirääkimistel. Kuid seda kõike saab teha pärast valimisi," lisas ta Delfile vastates. "Me oleme valmis otsima koostöökohti kõigi valituks osutuvate jõududega, aga me ei kavatse teha kompromisse oma põhiväärtuste arvel," teatas Mikser, kes kandideerib Lasnamäe piirkonnas.

"See tähendab, et me ei kavatse aktsepteerida ei avaliku ressursi väärkasutamist üksikute linnajuhtide või võimuparteide hüvanguks ega ka tallinlaste vastandamist elupaiga või emakeele alusel," jätkas ta.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril ja Tallinnas on peamiseks küsimuseks, kas Keskerakond saab piisavalt hääli, et moodustada linnavalitsus üksi, teisi poliitilisi liikumisi kaasamata,