Mikser selgitas, et Vakra saab kohalikuks assistendiks Tallinnas ning Brüsselis hakkab tööle kolm assistenti, kellest üks on Silver Meikar.

Ülejäänud kaks registreeritud assistendi Euroopa Parlamendi juures saavad Mikseril olema Henri Kaselo, Luca Saarlen. Mõlemad olid lühikest aega europarlamendis töötanud Hannes Hanso assistendid.

Mikser sõnas, et valis oma abilised varasema kogemuse ja isikliku teadmise alusel, lähtuvalt tema tulevastest töövaldkondadest. "Tean nende kvaliteeti," ütles Mikser ERR-ile.

Rainer Vakra on olnud riigikogu liige kahel korral. Eesti Ekspress kajastas enne märtsis toimunud riigikogu valimisi Vakra lõputöö plagiaadisüüdistust. Töö osutuski plagiaadiks ning Tallinna ülikooli akadeemiline komisjon otsustas, et Vakra saab oma lõpudiplomi säilitada vaid juhul, kui kirjutab aasta vältel uue töö.

Silver Meikar on kuulunud nii Reformierakonda ning kandideerinud erakonna ridades riigikogusse, kuhu ka pääses. Aastal 2014 astus Meikar sotsidesse. Ta oli endise sotsiaaldemokraadist kultuuriministri Indrek Saare nõunik.