Eile jätkusid sotsiaaldemokraatide kontoris läbirääkimised  Vene Erakonnaga koostöövõimaluste üle. Lisaks programmilistele küsimustele arutati tõsiselt ka Vene Erakonna seost möödunud riigikogu valimistel nende nimekirjas kandideerinud isikutega, kelle maailmavaadet kindlasti demokraatlikuks pidada ei saa.

"Meile on ajakirjanduses üritatud külge pookida koostöösoovi Dmitri Klenski ja teiste käremeelsete radikaalidega, kes kandideerisid kevadistel parlamendivalimistel Vene Erakonna nimekirjas. On selge, et äärmuslastele on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uksed lukus. Kordan: mitte keegi ei ole sotsiks sobimatu oma emakeele või päritolu tõttu, küll aga ei oodata meie sekka inimesi, kelle maailmavaade, väärtushinnangud ja tegutsemispõhimõtted on sotsiaaldemokraatiaga kokkusobimatud," ütles erakonna esimees Sven Mikser oma volikogul peetud kõnes.

"Mis valitsus see on, mis maksab oma lastele toetuseks 19 eurot kuus, kelkides ise, et tegu on lennukilt raha külvamisega? Mis valitsus see on, kelle juhtimisel läbi kriisiaastate kasvavad jõudsalt üksnes kaitsekulud ja kõige jõukamatele lapsevanematele makstav hüvitis, samas kui matusetoetusele ja õppelaenude kompenseerimisele kuluv tühine summa eelarvest pikemalt mõtlemata maha kriipsutatakse?" ütles erakonna esimees Sven Mikser oma kõnes.

"Mis valitsus see on, kes ühel päeval otsustab kellegagi nõu pidamata panna käpa peale haigekassa ja töötukassa aastatega kogutud reservidele ning lõhkuda koostöö tööandjate ja töövõtjatega?"

"Ansipi valitsus, ütlete teie. Ansip ise ütleb, et see on valitsus, keda kogu Euroopa imetleb ja kadestab ja endale eeskujuks seab. Mis on mõistagi magus vale," rääkis Mikser.

Mikser kinnitas ka, et ei kujuta endale ette koalitsiooni erakonnaga, mida juhib pikaajalisest võimulolekust ilmselt reaalsustaju kaotanud üha ülbemaks muutuv peaminister, kes opositsiooni juhterakonnaks tõusnud sotsiaaldemokraatide mustamiseks ei pelga kasutamast ka otsest valet.