"Julgen ennustada, et vähemasti Tallinnas tulevad valimised ühed raskemad ja võimalik et ka ühed räpasemad, mida Eesti poliitika näinud," rääkis Mikser. "Edgar Savisaare ja tema erakonna jaoks on tegu niiöelda Moskva lahinguga, kus selja taga ei ole enam midagi ja taganeda ei ole enam kuhugi. See tähendab, et võideldakse vahendeid valimata. Aga ka riigis võimu hoidvad paremerakonnad on mõista andnud, et ei kõhkle valimiskampaania huvides kasutamast oma mõjuvõimu ja administratiivset ressurssi ega kohku tagasi ka muude meie jaoks eetiliselt vastuvõetamatute vahendite eest."

Mikser toonitas, et ei Tallinnas, Tartus ega Ida-Virumaal pole sotside šanss "nende ületrumpamine linnaväljakutel kartulikuhjade jagamise või avaliku raha eest parteid jaoks toodetud videofilmidega", vaid tuleb valmis olla erakordseks pingutuseks oma ideede ja inimeste tutvustamisel.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu valis Vanemuise kontserdimajas Mikseri tagasi oma esimeheks ülekaaluka häälteenamusega. Mikseri poolt hääletas 526 ja vastu kümme üldkogu delegaati. 2010. aasta sügisest sotsiaaldemokraate juhtinud Mikserile vastaskandidaate üles ei seatud.

Üldkogu kinnitas Mikseri ettepanekul Indrek Saare uuesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäriks.

Üldkogu delegaadid valisid järgnevaks kaheks aastaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimeesteks Andres Anvelti, Jevgeni Ossinovski, Heljo Pikhofi ja Karel Rüütli. Kõik neli on riigikogu liikmed.

Üldkogu lõpus võeti vastu poliitiline avaldus.