"Sotsiaaldemokraadid hääletasid selle riigikogu koosseisu alguses Andrus Ansipile peaministri volituste andmise vastu. Samuti hääletasime tema poolt riigikogule esitatud 2012. aasta riigieelarve vastu. Sotsiaaldemokraadid pole Andrus Ansipit algusest peale usaldanud," ütles Mikser Delfile.

"Ansip püsib täna peaministrina enamuskoalitsiooni toel. Kuna tema käekäik valitsusjuhina sõltub ennekõike Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna saadikutest, siis sotsiaaldemokraadid ei hakka umbusaldusavaldusi kergekäeliselt lauale loopima," sõnas Mikser vastates küsimusele, kas nüüd, mil avalikkuse, poliitikute ja isegi peaministri erakonnakaaslaste pahameel Ansipi suhtes on saavutanud praktiliselt maksimumi, kavatseb SDE teha IRLile ja Keskerakonnale ettapaneku alustada koalitsioonikõnelusi.

Mikser märkis, et peaministri ümber puhkenud skandaalil on kaks eri tahku. "Mis puutub ACTAsse, siis paljud selle lepingu detailid on jäänud meile ebaselgeks. Tahame, et peaminister isiklikult jagaks riigikogule selgitusi ja vastaks seni vastuseta jäänud küsimistele. Teine teema on seotud peaministri ülbuse ja kõrkusega nii kodanikuühiskonna kui opositsiooni suunal. See väärib kindlasti kohest ja ühest hukkamõistu,"  märkis Mikser.