"Sotsiaaldemokraadid on Eesti juhtiv opositsioonierakond. Oleme mitmes valdkonnas ülimalt kriitilised tänase valitsuse tegevuse ja ka tegevusetuse suhtes. Peamiseks vastutajaks valitsuse sammude eest on peaminister, kelleks täna on Andrus Ansip," vastas Mikser Delfi küsimusele, miks on sotsid võtnud erilise rünnaku alla Reformierakonna ja nende esimehe. "Kritiseerides halvasti ettevalmistatud haridusreformi kava või valitsuse täielikku suutmatust liikuda edasi haldusreformiga ei püüa me kindlasti arvutada, mitu häält me sellega juurde teenime ja millise erakonna kaukast need tulla võiksid. Ütleme välja oma seisukohad koos konstruktiivsete ettepanekutega, mida võiks teisiti teha," ütles Mikser Delfile.

"Kindlasti oleme aga nördinud peaministri katsetest määrida Sotsiaaldemokraatliku Erakonna mainet valede abil. Seetõttu olin sunnitud resoluutselt ümber lükkama Ansipi ebatõese väite, nagu sooviksid sotsiaaldemokraadid Eestile suuri laene võtta. Leiame, et peaminister peaks ka opositsioonierakondade plaane vastustades jääma korrektseks ja kasutama tõeseid väiteid," sõnas Mikser.

Peaminister Andrus Ansip väitis oma aastalõpuintervjuudes, justkui sooviksid sotsiaaldemokraadid Eestis “Kreekat teha”. Peaminister vihjas eelarvestrateegiale, mis koostati Ivari Padari juhitud rahandusministeeriumis ja mis olevat seadnud eesmärgiks viia Eesti sügavasse võlalõksu.