Ansip saatis Mikserile täna kurja kirja, kus teatas, et tema pole öelnud seda, mida Mikser eile Foorumis ütles. Ansip nõudis valeväidete avalikku ümberlükkamist, selleks Mikser aga vajadust ei näinud.

Mikser vastas, et kui Reformierakonna ekspeasekretär Kristen Michal andis Reformierakonna nimel hinnangut Tallinna opositsiooni jaoks pettumust tekitanud valimistulemustele, tegi ta etteheite sotsiaaldemokraatidele, öeldes et "meil oli ettekujutus, et kõigil on oma roll" ja et vene emakeelega valijate kõnetamine on selles tööjaotuses sotsiaaldemokraatide, mitte Reformierakonna roll.

Täpselt sama mõtet on Mikseri sõnul 4. augustil ERR portaalile antud intervjuus väljendanud ka Reformierakonna praegune peasekretär Martin Kukk.

"Andrus Ansip on täna jõudnud väljendada oma pahameelt, et laiendasin eilses "Foorumis" tema kahe võitluskaaslase erakonna nimel väljendatud seisukohti ka peaministrile endale. Kui Ansip end Michali ja Kuke väljaütlemistest taandab, on mul selle üle muidugi hea meel, paraku kinnitavad tõsiasjad, et Reformierakonna tegelik integratsioonipoliitika - või selle puudumine - vastab Michali ja Kuke seisukohtadele," teatas Mikser täna kommentaariks.

"Reformierakond on kuulunud valitsusse järjepidevalt alates 1999. aastast. Andrus Ansip on olnud peaminister üle kaheksa aasta. Sellele vaatamata ei suutnud peaministri partei kohalikel valimistel oma nimekirjaga kandideerida mitte üheski Ida-Virumaa linnas," kritiseeris Mikser.

Ta tsiteeris ka reformierakondlasest endist maavanem Rein Aidmat, kes on avalikult tunnistaud, et Ida-Viru linnades mõjub vene keelt kõnelevatele inimestele peaminister Andrus Ansip pärast 2007. aasta pronksiöö sündmusi endiselt kui punane rätik ja seetõttu ei taha paljud inimesed ka Reformierakonna nimekirjas kandideerida.

"Nüüd siis arvavad reformierakondlased, et ka Tallinnas on vene emakeelega valijate kõnetamine kellegi teise ülesanne ja et nemad võivad selle töö delegeerida teistele erakondadele. Selline suhtumine on valitsuse juhterakonnale sügavalt kohatu, võiks öelda, et lausa vääritu," leidis Mikser.

"Taolised avaldused kõnelevad peaministri erakonna lugupidamatust suhtumisest väga paljudesse Eesti inimestesse, aga ka sellest, et valitsuse juhtpartei ise hindab oma integratsioonipoliitikat täielikult läbikukkunuks," lisas Mikser.