"Uudis Peeter Kreitzbergi lahkumisest on valus ja šokeeriv. Peeter oli sõber, eeskuju, võitluskaaslane," ütles sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser. "Peeter tuli poliitikasse ajal, kui tema ees oli lahti ka hiilgav tee teadlasena. Aga ma julgen öelda, et tema tulek oli Eesti poliitikale suur võit ja küllap sama suur kaotus Eesti kasvatusteadustele."

Mikseri sõnul oli Peeter Kreitzberg vaieldamatult viimase 15 aasta suurim hariduspoliitiline arvamusliider, kes lisaks hariduse ülipõhjalikule tundmisele oskas oma mõtteid ka väga hästi ja tabavalt selgitada.

"Peeter oli ka poliitikas teadlase kombel põhjalik, sügavalt intelligentne ja oma veendumuste eest võideldes kirglik. Ja Peeter ei olnud kaugeltki ainult poliitik, ta oli ka väga eriline ja mõnusa huumoritajuga inimene, kes võis rääkida kalapüügist sama suure kirega kui haridusest,"lausus Mikser.

„Viimastel kuudel seisis Peeter jõuliselt õpetajate palgatõusu eest ja tegeles kõrgharidusreformi kavaga. Ta oli alati seisukohal, et igal noorel peab olema võimalus kõigi haridusastmete läbimiseks ja seda sõltumata tema vanemate rahakoti paksusest, elukohast ja rahvusest,“ meenutas Jaak Allik, kes oli Kreitzbergi kolleeg parlamendi kultuurikomisjonis. „Ta oli sügavalt veendunud, et hariduspoliitika on seotud regionaal-ja sotsiaalpoliitikaga,“ lisas Allik.

Peeter Kreitzberg on kuulunud riigikogu nelja koosseisu. Ta on töötanud haridusministri, Tallinna abilinnapea, riigikogu aseesimehe ja riigikogu kultuurikomisjoni esimehena.

Toompea lossis on avatud ka kaastundeavalduste raamat, kuhu soovijad saavad teha Peeter Kreitzbergi mälestuseks sissekandeid.