"Tänane peaminister deklareerib igal võimalusel, et ta külastab mänge eraisikuna, puhkuse ajal ja oma raha eest. Mina leian, et peaminister on peaminister ka vabal ajal. Samas peaks peaministril "eraisikuna" ja puhkuse ajal olema võimalik loobuda Sotši sõitmisest nii, et sellel ei ole mingit ebasoovitavat politilist maiku," ütles Mikser Delfile.

Mikser lisas, et tal on hea meel, et 1980ndate aastate boikotiolümpiad on igaveseks ajalukku vajunud. "Iga tippsportlane peaks saama võimaluse heidelda olümpiamedalite eest ja kirjutada oma nime olümpiaajalukku. Arvan, et sportlaste ja spordisõprade jaoks peavad olümpiamängud olema võimalikult poliitikavabad."

"Aga me ei ela täiuslikus maailmas ja on paraku tõsiasi, et olümpiamängude korraldamine annab mõnikord korraldajamaale võimaluse oma muid patte maha pesta ja õigustatud kriitikat ignoreerida," sõnas SDE esimees. "Venemaal hiljuti vastu võetud vähemusi diskrimineerivad seadused on tõsiasi, millest ei saa ega tohi mööda vaadata. Ma usun, et Eesti peaminister saab meie sportlastele moraalset toetust väljendada ka muul moel, kui avatseremoonial poseerides. Olen millegipärast kindel, et kui telekaamerad peaminister Ansipi tribüünilt üles leiavad, siis ei ilmu ekraani allaserva kiri "Eesti Vabariigi puhkusel viibiv peaminister, siin vabast ajast ja oma raha eest".

Ajakirjanik Anvar Samost koostas petitsiooni, mis soovitab peaminister Andrus Ansipil boikoteerida Sotši olümpiamänge. Täna keskpäevaks oli sellel ligi 400 toetusallkirja. Allkirju saab anda veel kolm päeva.