"Majandus- ja kommunikatsiooniminister Parts võlgneb kindlasti Leedu valitsusele vabanduse. Õigupoolest peaks Parts vabandama ka oma kolleegide ees Eesti valitsuses, keda ta on oma sobimatu käitumisega on häbistanud," ütles Mikser Delfile.

"Partsu sõnakasutus on jämedas vastuolus heade tavadega ega aita edendada ka Eesti huve seoses Rail Balticu projektiga. Eesti valitsusliige võib olla vajadusel kriitiline naaberriikide valitsuste otsuste või nende motiivide suhtes, kuid meile sõbraliku riigi valitsusliikmete isiklik halvustamine on Eesti ministrile täiesti sobimatu," leidis ta.

"Nähtavasti ei oma Parts vähimatki arusaama ka diplomaatilise suhtlemise põhitõdedest. On ju ilmselge, et läbirääkimistepartneri solvamine kahjustab Eesti võimalusi saavutada edaspidi Rail Balticu üle peetavatel kõnelustel Leedult mingit vastutulekut meie soovidele ja positsioonidele."

Mikseri sõnul süvendab taoline rohmakas suhtlemisstiil veendumust, et Juhan Parts ei ole sobilik kandidaat Euroopa Komisjoni liikme kohale, kuna tema rahvusvahelise suhtlemise võimekus ei vasta komisjoniliikmele esitatavatele nõudmistele.