"On kahetsusväärne, et värske minister on sattunud sellisesse skandaali, aga ma ei ole teemaga süvitsi kuidagipidi kursis," ütles Mikser Delfile.

Mikseri sõnul ei arutanud valitsus neljapäeval toimunud esimesel istungil
Konju kitsefarmi majandamise kohta esitatud tõsiseid süüdistusi. "Valitsus on pidanud seni ühe istungi ja Repinski ei ole sellele kommentaari andnud, peaminister ei ole neid ka teiste ministrite juuresolekul küsinud," kinnitas Mikser.

"Küllap nad omavahel on sellest rääkinud," märkis välisminister ja kinnitas, et ei oska antud teemale rohkem midagi lisada.

IRL-i pressiesindaja Priit Värk ütles Margus Tsahkna kommentaari palunud Delfi ajakirjanikule, et IRL ootab esimesi samme peaminister Jüri Rataselt, kes on ühtlasi ka Repinski erakonnakaaslane ning on lubanud, et tegeleb antud teemaga.

Neljapäeval pärast uue valitsuse esimest istungit toimunud pressikonverentsil ütles peaminister Jüri Ratas, et Repinskil tuleb kiiresti ammendavad vastused anda.

„See olukord ei meeldi ka mulle,” ütles peaminister Ratas. „Ma olen Martin Repinskiga vestelnud nii täna [neljapäeval - toim] kui ka eile, kui ka üleeile õhtul. Minu sõnum on olnud talle üks, et need väga tõsised kahtlustused või väärteod, mis ta on teinud, tuleb ümber lükata, kui need ei vasta tõele. Neid tuleb ümber lükata nii kaua, kuni on selge, et ta tegevus on olnud õige. Loomulikult selle ümberlükkamiseks ei ole aega järgnevad kümme aastat, selge on see, et ta peab andma väga selged vastused lähiajal,” lausus Ratas.

Küll aga ei saa Ratase sõnul öelda, et Repinskiga seoses esile kerkinud probleemid oleks maaeluministri ametikohale korvamatut kahju teinud. „Ma arvan, et seda oleks tehtud siis, kui valitsus ei leiaks enam maaeluministrit, oleks ainult linnaeluminister. Seda ei ole. Vastupidi – oleme püüdnud seda valdkonda tõhustada ja anda lisaressurssi,” kinnitas Ratas.