Debatil küsiti, miks võrdub sotside majanduspoliitika paljude jaoks vaid astmelise tulumaksuga.

Mikser oli sellele vastates enesekriitiline. "See on kindlasti koht, kus me peame ise endale tuhka pähe raputama. Võibolla ka kutsuma üles debati modereerijaid võtma majandus- ja eeskätt maksuteemasid laiemalt," ütles Mikser, kes samas rõhutas, et astmeline tulumaks on SDE jaoks oluline.

"Põhimõtteliselt kogu maksusüsteem tervikuna on täna Eestis Reformierakonna nägu. Selle otseseks põhjuseks ei ole niivõrd see, et Reformierakonna programm oleks niivõrd parem, vaid see, et Reformierakond on olnud kõige pikemalt pidevalt võimu juures. Sotsiaaldemokraatidel on majandus- ja maksupoliitilise kompetentsi loomiseks erakordselt oluline, et meie oleksime need, kes hoiavad näiteks ettevõtlusministri portfelli või taristu- ja majandusministri portfelli või riigikogu rahanduskomisjoni esimehe oma. Ka sealt tuleb tajutud tugevus nendel teemadel," selgitas Mikser.

Ossinovski märkis, et valijad tunnustavad sotside sotsiaalprogrammi, aga kuuleb tihti veendumust, et majandust sotside kätte usaldada ei saa. Selleks on sotsidel vaja oma sisemist veendumust, kompetentsi ja usutavust tõsta maandamaks hirme, et sotside võimulesaades keeratakse senine majandusmudel pea peale.

Mikser vastas, et sellepärast oligi erakordselt oluline minna aasta tagasi valitsusse. "Pika opositsioonipõlve vältel ka inimesed, kellele meeldivad meie ideed, hakkavad kahtlema, kas valimispäeval saab meile saab häält anda, sest mine tea, kas nad tegelikult on üldse võimelised midagi korda saatma," selgitas Mikser.

"See, et me ei räägi üksnes õiget juttu, vaid näitame reaalse riigivalitsemisega, et oleme võimelised neid asju ka tegema, olgu läbi majandusministeeriumi, kaitseministeeriumi või haridusministeeriumi, on väga oluline. Mitte miski ei tõsta ühe erakonna tõsiseltvõetavust rohkem, kui valija näeb, et neid asju, millest räägitakse, ka tegelikult tehakse," lisas Mikser.