„Peale sõnade tal veel midagi ette näidata ei ole ja ka sõnad pole olnud kõige karmimad,“ ütles Sven Mikser.

Tema sõnuul oodatakse ammu, et Medvedev end ükskord sisepoliitikas kehtestama asuks ja õigusriikluse ning valitsemistavade osas midagi ette võtaks, iseäranis võitluses lokkava korruptsiooni vastu. „ Ametisse astudes ta seda oma retoorikas lubas, ja lubas edusamme ka demokraatia osas,“ lisas ta.

Mikseri sõnul on siiski tähelepanu vääriv, et Medvedev võimuparteid korrale kutsus. „See ei ole igapäevane juhtum, sest Putin on temast oluliselt mõjukam, seega on märkimisväärne, et ta võtab sõna poliitilise liidu suhtes, mille üle troonib Putin. Aga kas sellele väljaütlemisele järgnevad ka teod ning kuidas sellele reageeritakse?“

Väliskomisjoni esimehe hinnangul võis tegu olla sisepoliitilise sammuga, mööndusega opositsiooni suhtes, kes on valimisi teravalt kritiseerinud, või hoopis välispoliitilise žestiga lääne suunas, kes on samuti muutunud Venemaal valitseva demokraatia suhtes üha kriitilisemaks.

„Et sellele aga järgneks raalset poliitililst muutust, seda kogemuste põhjal ei julge küll esialgu loota,“ nentis Mikser.