"Härra minister, kuulates teie mõningaid eelnevaid vastuseid, mulle tuli meelde septembrikuu, kui me arutasime EFSF-i raamlepingut. Sotsiaaldemokraadid tulid valitsusele appi, aitasid kõrvaldada teatud seadusloome praaki ja lõpuks ka 51 häält täis saada. Läbi kogu selle protsessi te mingil mulle arusaamatul põhjusel ründasite sotsiaaldemokraate ja hiljem muidugi te ei vabandanud ega tänanud meid," kurtis sotside juht Sven Mikser.

"Täna olevat peaminister Andrus Ansip öelnud valitsuse pressikal, et valitsus on olnud liiga vähe empaatiavõimeline ja et seda tuleks muuta. Teie ilmselt ei ole seda uut doktriini omaks võtnud," lisas Mikser.

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pole ta aga sotse Kreeka abipaketi teemaga seoses kunagi rünnanud. "Ma ei saanud enamikust teie jutust mitte midagi aru. Ma ei tea, millal ma oleksin selle teemaga seoses rünnanud sotsiaaldemokraate. Ma ei tea seda ja ma ei tea ühtegi juhtumit. Kui te tunnete, et Kreeka kritiseerimine on sotsiaaldemokraatide kritiseerimine, siis ma võin siit puldist öelda: ei, Kreeka sotsiaaldemokraatide ja Eesti sotsiaaldemokraatide on erinevusi, tõesti on," vastas minister.

"Nii et kui te tahate siit mingisugust uudist kuuda, kuidas meil sõnavahetus oli, siis on see võimalik. Te võite mu lipsu kohta ka midagi öelda, saab ka mingid pealkirjad jälle. Tühjalt kohalt muide, see ei olnud aus esinemine," oli minister nördinud.

Täna kell 16 alustas riigikogu täiendava istungiga, et läbi viia Kreeka abipaketi esimese lugemise arutelu. Kuna Kreeka abistamise heakskiitmine on riigikogu otsus, siis vajab see teatavasti kaht lugemist riigikogu saalis. Kui Kreeka aitamise poolt on piisavalt saadikuid, kiidetakse Kreekale Eesti poolt kuni 357 miljoni euro ulatuses laenugarantiide andmine heaks eeldatavalt juba täna õhtul.