Mikser rääkis "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et sotsiaaldemokraatide jaoks on kõige olulisem osa lastetoetuste tuntav tõus, kirjutab ERR Uudised. Kindlasti tõusevad universaalsed toetused ja kindlasti tõusevad ka niinimetatud vajaduspõhised toetused, lubas SDE juht.

Katteallikaid kommenteerides rääkis Mikser, et Eesti seadusandluses on põhimõte, et eelarve peab olema tasakaalus. "See tähendab seda, et täiendavate kulude finantseerimiseks on kaks viisi, kas vähendada mingeid muid kulusid ja hoida kokku või leida täiendavaid tuluallikaid. Meie rahandusläbirääkijad on mõlema valdkonnaga pingeliselt tegelenud ja tänaseks on käärid võimaluste ja soovide vahel muutunud minimaalseks," selgitas poliitik.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna loomisel olev valitsus langetab suure tõenäosusega üksikisiku tulumaksu ühe protsendi võrra, samuti langeb töötuskindlustusmakse ning tõuseb tulumaksuvaba miinimum.

Reformierakond ja SDE pole seni väga kippunud rääkima sellest, mis senistel konsultatsioonidel kokku on lepitud. Küll on mõlemad pooled üle korranud mõned oma teemad, millest nad pole nõus loobuma. Täna saatis Reformierakond laiali pressiteate, milles andis teada, et ka Reformierakonna eesmärgiks on mõned sammud, mida seni on toetanud sotsiaaldemokraadid.

"Koalitsiooniläbirääkimistel on meie kindel prioriteet tööjõumaksude vähendamine. Lisaks tulumaksu langetamisele soovime tõsta tulumaksuvaba miinimumi ning langetada töötuskindlustusmakse määra. Samuti on jätkuvalt meie põhimõtteks, et lastetoetused peavad olema vajaduspõhised - vaesemad pered peavad saama suuremaid lastetoetuseid kui jõukamad. Eesti julgeolek on meie jaoks võtmetähtsusega. Meie kindel seisukoht on, et kaitsekulud tuleb tagada vähemalt 2 protsenti SKT-st," teatas Reformierakonna peaministrikandidaat Taavi Rõivas pressiteates.